Δραστηριότητες

Δραστηριότητες στη Φύση

Ανακαλύψτε τις εναλλακτικές δραστηριότητες που σας προσφέρουμε στην περιοχή γύρω από τη Λίμνη Κερκίνη.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να απολαύσετε μοναδικές εμπειρίες, όπως βαρκάδα, ποδηλασία, πεζοπορία, τοξοβολία, παρατήρηση πουλιών και φωτογραφία άγριας ζωής.

Βαρκάδα

Βαρκάδα στη λίμνη με παραδοσιακές Πλάβες

Ξεκινήστε την εξερεύνηση της λίμνης Κερκίνης με μια βόλτα με παραδοσιακή πλάβα. Ένας έμπειρος βαρκάρης θα είναι εκεί για να σας ταξιδέψει και να σας ξεναγήσει μέσα από το παρυδάτιο δάσος, το δέλτα του ποταμού Στρυμόνα και τις εξέδρες αναπαραγωγής των πελεκάνων. Θα αντικρίσετε τις μαγευτικές βουνοπλαγιές, τις φωλιές των πουλιών και το νησάκι όπου κατοικούν οι Πελεκάνοι.

Αφήστε τον εαυτό σας στη μαγεία της Κερκίνης και απολαύστε την εμπειρία με τον πλήρη εξοπλισμό που περιλαμβάνει σωσίβια και όλα τα απαραίτητα μέσα ασφαλείας. Η δραστηριότητα διαρκεί από 1 έως 5 ώρες περίπου, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψετε τα μυστικά της Κερκίνης και να θαυμάσετε την πλούσια πανίδα και χλωρίδα που διασκορπίζεται στα νερά της λίμνης. Ελάτε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία στη φύση!

Οίνο-Βαρκάδα

Οινο-βαρκάδα στη λίμνη με Γευσιγνωσία Κρασιών & Τοπικών Προϊόντων

Καλώς ορίσατε στην οινοβαρκάδα στη λίμνη Κερκίνη με γευσιγνωσία κρασιών και τοπικών προϊόντων! Αν δεν έχετε ζήσει ποτέ τη μαγεία της γαστρονομίας, των οινικών εκπλήξεων και της βαρκάδας σε μια αρχόντισσα λίμνη όπως αυτή της Κερκίνης, τότε είστε στο σωστό μέρος.

Η οινοβαρκάδα μας γεννήθηκε από την ανάγκη να συνδυάσουμε τα κρασιά του τόπου μας με τη μαγεία της λίμνης Κερκίνης. Κρασί, βόλτα στη λίμνη με παρατήρηση πουλιών και οινογευσία εν πλω, συνοδευόμενα από πλατό τυριών και αλλαντικών είναι μερικά από τα στοιχεία που περιλαμβάνει η μοναδική εξόρμησή μας στη φύση.

Μαζί με την οινοποιό Κωνσταντίνα Γούλα από το βιολογικό οινοποιείο “Το Κτήμα τ’Αποστόλη” στην Άμπελοι Σερρών και τον καπετάνιο Νίκο Γάλλιο από τον ξενώνα Λιμναίο στα Χρυσοχώραφα Σερρών, θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία στον υδροβιότοπο της Κερκίνης.

Ελάτε να ανακαλύψετε την ομορφιά της περιοχής, να γνωρίσετε τις βιολογικές τεχνικές που εφαρμόζονται στα αμπελοτόπια και να απολαύσετε τη γεύση των τοπικών προϊόντων.

Η δραστηριότητα διαρκεί περίπου 2 ώρες και περιλαμβάνει βαρκάδα με συνοδό, οινογευσία τριών βιολογικών οίνων, επαγγελματία sommelier και συνοδευτική πιατέλα τυριών και αλλαντικών από την περιοχή.

Ελάτε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία γεμάτη περιπέτεια, όμορφα τοπία και ευγενικούς ανθρώπους που θα σας υποδεχθούν με χαμόγελο!

Ποδηλασία

Ανακαλύψτε τη μοναδική εμπειρία μιας περιήγησης με ποδήλατα στα γραφικά τοπία της περιοχής μας. Επισκεφτείτε τις φάρμες των βουβαλιών, το παρυδάτιο δάσος, το μονοπάτι Ε4, τα βουνά της περιοχής και την λίμνη Κερκίνη σε βατές διαδρομές 5 – 10 – 15 – 20 χλμ.
Η διάρκεια δραστηριότητας μπορεί να ποικίλει από 1 ώρα έως 8 ώρες περίπου, ανάλογα με την προτίμησή σας.

Κατόπιν αιτήματος, η εξόρμηση περιλαμβάνει έμπειρο συνοδό και πλήρη εξοπλισμό. Επίσης, προσφέρουμε ζεστά ροφήματα (τσάι και καφέ), νερό και σάντουιτς.

Ελάτε να ζήσετε μια μοναδική περιπέτεια με τα ποδήλατα μας και να δημιουργήσετε αξέχαστες αναμνήσεις.

Πεζοπορία

Ανακαλύψτε τις Πεζοπορικές Διαδρομές του Εθνικού Πάρκου Λίμνης Κερκίνης μέσα από περιπέτειες που ταιριάζουν σε όλες τις ηλικίες και είναι κατάλληλες για όλη την παρέα, ακόμη και για τα παιδιά. Γνωρίστε την παρθένα φύση του πάρκου και ακολουθήστε προτεινόμενες διαδρομές όπως τους Καταρράκτες ζεστών νερών στην περιοχή του μαύρου βράχου Σιδηροκάστρου, την Ανάβαση στα Άνω Πορόια στο μονοπάτι των πεταλούδων, και το ανατολικό ανάχωμα. Απολαύστε πεζοπορίες κοντά στο Λιμναίο με διαδρομές που κυμαίνονται από εύκολες έως μεσαίες και δύσκολες, με συνοδούς βουνού.

Μην ξεχάσετε τα απαραίτητα εφόδια όπως μποτάκια, αδιάβροχα ρούχα και παγούρι, και ετοιμαστείτε για μια εξαιρετική εμπειρία ανακάλυψης και φύσης. Η διάρκεια της δραστηριότητας κυμαίνεται από 1 έως 5 ώρες περίπου, ανάλογα με τη διαδρομή που επιλέγετε.

Παρατήρηση πουλιών

Παρατήρηση πουλιών στο εθνικό πάρκο της Λίμνης Κερκίνη.

Είναι μια εμπειρία που δεν μπορείτε να έχετε σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Για το λόγο αυτό, αξίζει να αφιερώσετε μερικές ώρες για την παρατήρηση των πουλιών περιμετρικά της λίμνης. Τα καλύτερα σημεία με τη μεγαλύτερη ποικιλία πτηνών είναι η ανατολική όχθη, το παραλίμνιο δάσος και οι εκβολές του ποταμού Στρυμόνα. Τον Απρίλιο, Μάιο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, μήνες που μεταναστεύουν τα πουλιά, Δεκέμβριος, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, διαχείμαση,   είναι οι ιδανικές  περίοδοι για να παρατηρήσετε Ερωδιούς, Αργυροπελεκάνους, Κορμοράνους, Χουλιαρομύτες, Χαλκόκοτες, Λαγκόνες, Χήνες, Ροδοπελεκάνους, Πάπιες, Σκουφοβουτηχτάρια, Γλάρους, Τσικνιάδες, Νυχτοκόρακες και πολλά άλλα είδη πτηνών. Αν δεν έχετε τον εξοπλισμό (κιάλια ή τηλεσκόπιο), μπορούμε να σας δανείσουμε και να οργανώσουμε για εσάς την δραστηριότητα της ορνιθοπαρατήρησης. Γνωρίστε την ομορφιά και το μεγαλείο της Λίμνης σε συνδυασμό με μια βαρκάδα στα ήρεμα νερά της.

Τοξοβολία

Ζήστε μια μοναδική εμπειρία τοξοβολίας με την παρέα σας σε μια ασφαλή και ομαδική δραστηριότητα που θα σας κερδίσει και θα ανεβάσει τη διάθεσή σας. Μπορείτε να απολαύσετε την τοξοβολία στην περιοχή “Πεύκα” στο Λιθότοπο, δίπλα στη λίμνη ή στη φάρμα βουβαλιών στα Χρυσοχώραφα (ανατολικό ανάχωμα), ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο επιλέξετε με την παρέα σας.

Η εμπειρία περιλαμβάνει εκπαιδευτές, πλήρη εξοπλισμό (τόξα, στόχους, προστατευτικά κλπ.) και κατόπιν αιτήματος ζεστό ρόφημα (τσάι & καφέ), νερό καθώς και σάντουιτς.

Φωτογραφία Άγριας Ζωής

Η λίμνη Κερκίνη είναι ένας φωτογραφικός παράδεισος, με τα ποικίλα οικοσυστήματα και την εύκολη πρόσβαση να προσφέρουν ατελείωτες ευκαιρίες για ν ’αποθανατίσετε εντυπωσιακές εικόνες. Είτε είστε αρχάριος είτε έμπειρος φωτογράφος, ο υδροβιότοπος είναι ένας μοναδικός προορισμός για τη δημιουργία μίας εντυπωσιακής συλλογής με φωτογραφίες πουλιών όλες τις εποχές του χρόνου .

Αγροτουριστικές Δραστηριότητες

Ως οικοτουριστικό κατάλυμα παρέχουμε πλήθος δραστηριοτήτων που είτε αφορούν τα μαθήματα μαγειρικής και παρασκευής προϊόντων είτε επίσκεψη σε παραγωγικές μονάδες με οινογευσία και δοκιμή κρασιού, μελιού/τυριών και βουβαλίσιων προϊόντων

Η εμπειρία του αγροτουρισμού  προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να γνωρίσει τις αγροτικές περιοχές & ασχολίες, τα τοπικά προϊόντα, την παραδοσιακή κουζίνα και την καθημερινή ζωή των κατοίκων, την πολιτιστική κληρονομιά κάθε περιοχής, με σεβασμό στο περιβάλλον και την παράδοση και θεωρούμε πως μόνο έτσι έχουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία ως ταξιδιώτες

Επίσκεψη σε τοπικά οινοποιεία

Στην περιοχή μπορεί να βρει κανείς πολλά οινοποιεία με παράδοση στην τέχνη της παραγωγής του κρασιού. Μπορούμε να οργανώσουμε ένα μικρό ταξίδι στο κόσμο του κρασιού, με επισκέψεις και γευσιγνωσία. Όλοι έχουμε ανάγκη να ονειρευόμαστε, και αυτό είναι η γευσιγνωσία, ένα ταξίδι των αισθήσεων που φέρνει αναμνήσεις από όμορφες στιγμές που μοιραστήκαμε.

Προτεραιότητά μας είναι να δημιουργήσουμε και να μοιραστούμε πολλές όμορφες στιγμές γύρω από ένα ποιοτικό ποτήρι κρασί με όσους ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν τον αμπελώνα και τα κρασιά του τόπου μας.

Πληροφορίες στο info@limneokerkini.gr ή στο τηλ. 6936116066.

Ιππασία

Μαγευτικές ιππικές διαδρομές με φόντο τη λίμνη και τα βουνά της περιοχής. Με απόλυτη ασφάλεια για τους αρχάριους. Διαδρομές 20 λεπτών – 40 λεπτών – 1 ώρας – 2 ωρών και για τους πιο απαιτητικούς ελεύθερη ιππασία και ημερήσιες – διήμερες εξορμήσεις.

Περιλαμβάνονται:
Συνοδοί πλήρης εξοπλισμός (άλογα, κράνη, κ.λ.π.)

Canoe – Kayak

Canoe – Kayak (Κανό) στη λίμνη Κερκίνη με διθέσια – τριθέσια σκάφη (seat-on-top)

Δραστηριότητα με μεγάλο ενδιαφέρον στον υγροβιότοπο της λίμνης
Κερκίνης χωρίς να χρειάζεται κανείς προηγούμενη εμπειρία, ευχάριστη, περιπετειώδης, εναλλακτική. Η εξερεύνηση με διθέσια και τριθέσια σκάφη (seat-on-top) ξεκινά ανάλογα με την εποχή από διαφορετικά σημεία της λίμνης. Κινούμαστε παράλληλα με το φυσικό ανάχωμα – το φράγμα – εξωτερικά και εσωτερικά του πλημμυρισμένου δάσους – το λιμανάκι του Μανδρακίου όπου συναντούμε πελεκάνους, ερωδιούς, κορμοράνους και αμέτρητα άλλα είδη πουλιών.

Περιλαμβάνονται:
Οδηγοί, πλήρης εξοπλισμός Canoe-Kayak (σωσίβια, κουπιά, σκάφη, κ.λ.π.), ζεστό ρόφημα και σάντουιτς.
Απαραίτητα εφόδια:
μποτάκια, αδιάβροχο, δεύτερο ζευγάρι κάλτσες, παγούρι, στεγνά ρούχα.

Θερμά Λουτρά & Spa

Μετά από μια έντονη ημέρα γεμάτη εναλλακτικές δραστηριότητες, τι καλύτερο να χαλαρώσετε μέσα σε ένα ζεστό χαμάμ – λουτρό. Μπορούμε να σας κλείσουμε ραντεβού είτε στα λουτρά του Αγγίστρου, είτε του Σιδηροκάστρου.
Μοναδικές εμπειρίες χαλάρωσης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

χρησιμοι συνδεσμοι

© Powered by Bookoncloud